Transfervrije Ji opvolger Lewandowski bij Dortmund

17 januari 2014, 13:46

Borussia Dortmund heeft zich voor het komende seizoen versterkt met Dong-Won Ji. De Koreaanse aanvaller komt transfervrij over van Sunderland, maar is momenteel uitgeleend aan FC Augsburg. De Zuid-Koreaan tekent in Dortmund een contract voor vier seizoenen, zo maakte de club vandaag bekend. 

De 22-jarige aanvaller staat al sinds 2010 onder contract bij Sunderland, maar kon de transfersom van 2,5 miljoen euro niet waarmaken. Sindsdien stond de Zuid-Koreaan maar vier keer in de basis en maakte hij twee doelpunten. De aanvaller werd al twee keer uitgeleend aan FC Augsburg, waar hij ook dit seizoen zal afmaken. In de Bundesliga scoorde hij vijf keer.

Ji wordt dus mogelijk de opvolger van Robert Lewandowski, die komende zomer transfervrij naar Bayern München vertrekt. Technisch directeur Michael Zorc is tevreden met de nieuwe aanwinst. "We zijn blij dat we deze getalenteerde speler voor het komende seizoen transfervrij hebben kunnen vastleggen. Hij is op meerdere posities in de aanval inzetbaar."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen