Jansen: "Genoeg dingen die beter kunnen, huiswerk dus"

17 januari 2014, 23:12

FC Twente won vrijdagavond de streekderby tegen Heracles Almelo met 3-1. Zodoende wist de ploeg van coach Michel Jansen de tweede seizoenshelft goed te starten. Jansen laat op de officiële website van Twente weten dat hij tevreden is, maar dat hij beseft dat er nog genoeg werk aan de winkel is.

"Het was lastig voor ons, Heracles stond goed en wij creëerden niet veel. We wilden de wedstrijd snel op slot gooien, maar dat lieten we na", concludeert Jansen. "We lieten goede dingen zien, maar er zijn genoeg dingen die beter kunnen, huiswerk dus. Het belangrijkste rondom de winterperiode is echter om de punten te pakken en dat hebben we vanavond gedaan", stelt de coach.

Quincy Promes speelde een belangrijke rol in de zege, door de fraaie openingstreffer voor zijn rekening te nemen. De aanvaller liep na afloop van het duel dan ook rond met een lekker gevoel: "Dit is een belangrijke overwinning, want het is altijd afwachten hoe je als team uit de winterstop komt. Ik kijk met een tevreden gevoel terug op de wedstrijd. Het is zeker lekker dat ik scoorde. Ik heb hard getraind om fit te worden en het team te helpen."

Promes maakte alweer zijn negende treffer van het seizoen. Hoewel Twente bezig is aan een uitstekende serie, denkt de 22-jarige aanvaller dat het spel van de Tukkers nog voor verbetering vatbaar is: "Het kan altijd beter. Ik vond ons in sommige fases van de wedstrijd ook slordig en de 2-1 was een fout van mijn kant. Dat was misschien een beetje gemakzucht. Dat zal niet nog eens gebeuren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen