ONS Sneek geeft IJsselmeervogels pak slaag

18 januari 2014, 17:10

IJsselmeervogels is dramatisch uit de winterstop in de zaterdagtopklasse gekomen. De ploeg uit Spakenburg ging vanmiddag voor eigen publiek met 1-4 onderuit tegen subtopper ONS Sneek.

Door twee goals van Rolf Dijk stond ONS Sneek al binnen 21 minuten met 0-2 voor tegen IJsselmeervogels. Dankzij een eigen treffer van Klaas de Vries kwam de thuisclub direct na rust terug in de wedstrijd, maar door doelpunten van Chris de Wagt en Mark Rutgers (eigen goal) werd het uiteindelijk 1-4 voor de Friese bezoekers.

Kozakken Boys gaat door het verlies van IJsselmeervogels nu alleen aan de leiding op de ranglijst. Dat team won, door een vroege treffer van Arif Irilmazbilek, met 0-1 bij Barendrecht. Kozakken Boys heeft na zeventien duels 32 punten, drie meer dan IJsselmeervogels.