Brutaal Aston Villa pakt verdiend punt op Anfield

18 januari 2014, 20:32

Er waren zaterdag veertig minuten gespeeld op Anfield, toen Liverpool tegen een verdiende 0-2 achterstand aankeek tegen Aston Villa. De ploeg uit Birmingham durfde te voetballen en dat wierp absoluut zijn vruchten af. Liverpool toonde veerkracht en knokte zich terug, maar verder dan een gelijkspel kwam de ploeg van manager Brendan Rodgers niet: 2-2.

De wijze waarop Villa op Anfield startte was bewonderenswaardig te noemen. Christian Benteke was na nog geen minuut spelen al dicht bij de 1-0. Villa speelde met Ron Vlaar en Leandro Bacuna, maar ook met Chelsea-huurling Ryan Bertrand in de basisopstelling. Liverpool wankelde in de eerste helft, wat onder meer geïllustreerd werd door een kopbal op de paal, van Ciaran Clark.

Nadat Villa al een aantal waarschuwingen had gegeven, opende Andreas Weimann de score. Gabriel Agbonlahor brak door vanaf de linkerkant en leverde vervolgens een uitstekende assist. Alsof dit nog niet genoeg was, knikte Benteke de bezoekers naar een 0-2 voorsprong. Liverpool-goalie Simon Mignolet taste in het duister bij een voorzet en zijn landgenoot Benteke wist te profiteren.

Villa speelde met vertrouwen, maar kreeg op slag van rust een klap te verduren. Een fantastische aanval werd afgerond door Daniel Sturridge. Dit was een kantelpunt in de wedstrijd. Liverpool ging na de theepauze naarstig op zoek naar de gelijkmaker en deze zou er snel komen. Luis Suarez omspeelde Villa-doelman Brad Guzan, ging naar de grond en kreeg een strafschop. Steven Gerrard bleef koel en trok de stand gelijk.

Liverpool ging op jacht naar de winst, maar Villa wist een terecht punt uit het vuur te slepen. Liverpool blijft hierdoor vierde in de Premier League, met 43 punten uit 23 duels. Stadsgenoot Everton kan The Reds maandag passeren, als het bij West Bromwich Albion weet te winnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen