Eriksen en Adebayer brengen Tottenham zege

19 januari 2014, 16:21   Bijgewerkt: 22 januari 2014, 17:02

Met dank aan Christian Eriksen en Emmanuel Adebayor heeft Tottenham Hotspur zondag een zwaarbevochten zege geboekt op Swansea City. De Londenaren wonnen in Wales met 1-3.

Terecht was die overwinning - zeker gezien het spelbeeld in de eerste helft - niet helemaal. De Welshe ploeg creëerde de meeste kansen en met name Wilfried Bony was enkele keren dichtbij een doelpunt. De lat en een goed keepende Hugo Lloris beletten de oud-spits van Vitesse het scoren.

Omdat Swansea haar kansen niet benutte kwamen de Spurs steeds beter in de wedstrijd. Tien minuten voor rust leidde dat tot het openingsdoelpunt. Aaron Lennon brak door op rechts, legde terug op Eriksen, die op zijn beurt Adebayor op prachtige wijze bereikte. De Togolees kopte beheerst binnen en zorgde voor de 0-1 ruststand.

Na rust begon de thuisploeg opnieuw fel, maar nog steeds wist Bony Lloris niet te passeren. Dat het geluk de laatste weken niet aan de zijde van de ploeg van trainer Michael Laudrup is bleek maar weer toen middenvelder Jonjo Shelvey ook nog eens uitviel. De Engelsman voegde zich bij de toch al overvolle ziekenboeg - met daarin onder meer Jonathan de Guzman - van Swansea.

Tot overmaat van ramp verdubbelde Tottenham kort daarna de voorsprong door een eigen doelpunt van Chico Flores. De Spanjaard gleed een voorzet van Kyle Walker onbedoeld binnen. Adebayor besliste in de 71e minuut de wedstrijd met zijn tweede van de middag, alvorens Bony er uiteindelijk toch nog in slaagde het net te vinden: 1-3. Maar de treffer van de Ivoriaan kwam te laat om te zorgen voor een wederopstanding van The Swans.