Eto'o pijnigt Manchester United met drie treffers

Ger
19 januari 2014, 18:56

Chelsea heeft nog maar eens onderstreept dat Manchester United dit seizoen niet meer is dan een subtopper. De Londenaren smeerden de regerend kampioen van de Premier League een 3-1 nederlaag aan. Samuel Eto'o bewees zijn waarde door alle doelpunten van de thuisploeg te maken.

De ervaren spits uit Kameroen had na ruim een kwartier spelen geluk met zijn openingstreffer. Zijn inzet vloog via het lichaam van Michael Carrick in de verre hoek. Op slag van rust verdubbelde Eto'o de marge. Op aangeven van Gary Cahill schoot hij van dichtbij raak. Dezelfde spelers waren vlak na rust ook betrokken bij de 3-0. Doelman David De Gea keerde ternauwernood een kopbal van Cahill, waarna Eto'o in de rebound simpel kon scoren. De 3-1 van invaller Javier Hernández in de 78ste minuut was slechts voor de statistieken. Bij het in verval geraakte United was de van blessureleed herstellende Robin van Persie nog altijd niet van de partij.

Chelsea komt door de zege op 49 punten uit 22 wedstrijden. Koploper Arsenal verzamelde vooralsnog twee punten meer. United, dat al voor de zevende keer dit seizoen een competitieduel verloor, blijft staan op 37 punten. Het opnieuw veroveren van de landstitel is inmiddels een hopeloze zaak geworden. Kwalificatie voor de Champions League lijkt dit seizoen het hoogst haalbare competitiedoel voor de equipe van manager David Moyes.