Rekik: "Doelstelling is nu zo veel mogelijk winnen"

19 januari 2014, 23:00

Als PSV dit seizoen nog een gooi wilde doen naar het kampioenschap in de Eredivisie, had het zondag moeten winnen van Ajax. Dat lukte niet, de ploeg uit Eindhoven ging met 1-0 onderuit. Door de nederlaag in de ArenA is de achterstand op de koploper uit Amsterdam opgelopen tot veertien punten en zijn ook Vitesse, FC Twente en Feyenoord, de nummers twee tot en met vier van de ranglijst, verder weggelopen.

Door het verlies in Amsterdam, de zesde nederlaag van dit seizoen in de Eredivisie, blijft PSV steken op de achtste plaats. Niet alleen koploper Ajax staat een straatlengte voor, ook nummer vier Feyenoord lijkt al uit het zicht. Het verschil tussen beide teams bedraagt, met nog dertien duels te gaan, tien punten. Dat is een kloof die normaal gesproken moeilijk te overbruggen is en dus lijkt deelname aan de play-offs om een Europa League-ticket nu al het hoogst haalbare voor PSV. Centrumverdediger Karim Rekik wil daar nog niet te veel aan denken. "Ons doel voor de rest van dit seizoen is eenvoudig: zo veel mogelijk wedstrijden winnen. Natuurlijk staan we ver achter en wordt het lastig. Maar de bal is rond", gooit hij er tegen FCUpdate.nl lachend een cliché uit.

Rekik vindt dat zijn ploeg in ieder geval hoop kan putten uit het optreden in Amsterdam. "We hebben gewoon een goede eerste helft gespeeld. De wedstrijd verliep eigenlijk precies zoals we voor ogen hadden. We zaten er kort op en bepaalden het tempo, je voelde aan alles dat Ajax het even niet meer wist. We kregen ook zes of zeven prima kansen, als PSV zijnde moet je dan minimaal één of twee keer scoren. Dat gebeurde helaas niet."

Na rust verloor PSV de grip op de wedstrijd. "Ook omdat Ajax veel beter ging spelen", vindt Rekik. En omdat de thuisploeg wel een keer scoorde, via Kolbeinn Sigthórsson, bleven de bezoekers met lege handen. Pijnlijk, zeker gezien de toch al problematische positie op de ranglijst. PSV moest winnen in de ArenA om weer aan te haken, hoe maakte eigenlijk niet uit. "Maar toch kunnen we een goed gevoel overhouden aan de manier waarop we hier gespeeld hebben", vindt Rekik. "Natuurlijk gaat het in het voetbal om het resultaat, maar dat willen we met goed voetbal bereiken. Als we zo blijven spelen, ben ik er van overtuigd dat we nog veel wedstrijden gaan winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen