Poulsen keert definitief terug in Alkmaar

20 januari 2014, 15:11   Bijgewerkt: 20 januari 2014, 17:13

Simon Poulsen mag zichzelf weer speler van AZ noemen. De linksback keert per direct terug, bevestigt de Alkmaarse club. De 29-jarige Poulsen speelde tussen 2008 en 2012 ook al voor AZ en kwam daarna uit voor Sampdoria, maar zijn contract bij de Italiaanse club werd onlangs ontbonden. Bij AZ heeft hij een contract voor anderhalf jaar, tot 2015, getekend. "Ik heb AZ en de fans gemist. Pas toen ik weg was uit Alkmaar voelde ik wat hun waardering voor me betekende. Ik wil hier weer het plezier in voetbal terugvinden", zegt hij op AZ.nl.

De terugkeer van Poulsen hing al enige dagen in de lucht, maar komt desondanks als een verrassing. De linkerverdediger was na zijn vertrek uit Alkmaar, ruim anderhalf jaar geleden, wat in de vergetelheid geraakt. Omdat hij bij Sampdoria niet aan spelen toekwam, gingen beide partijen deze maand uit elkaar. AZ bleek vervolgens bereid om de 25-voudig Deens international een nieuwe kans te geven. Met de nationale ploeg van Denemarken nam Poulsen deel aan het wereldkampioenschap van 2010 in Zuid-Afrika en het EK 2012.

Poulsen is blij dat hij terug is in Alkmaar, zegt hij. "Ik ben een gevoelsmens. In Alkmaar heb ik altijd waardering gevoeld van de club en supporters. Daardoor kon ik presteren. Als de supporters mijn naam scandeerden, vloog ik over het veld. Ik heb AZ en de supporters gemist. Pas toen ik weg was uit Alkmaar voelde ik wat hun waardering voor me betekende. Ik wil hier weer het plezier in voetbal terugvinden. Ook aan Dick Advocaat heb ik goede herinneringen. In 2010 werd ik onder hem basisspeler en door zijn vertrouwen ging ik met Denemarken naar het WK in Zuid-Afrika. Ik ben nog steeds topfit. Wel moet ik nog wedstrijdritme opdoen, dus men mag niet direct verwachten dat ik de Poulsen van 2012 ben. Geef me even de tijd. Daarna wil ik revanche."

Door de komst van Poulsen is de kans groot dat in ieder geval Ridgeciano Haps en mogelijk ook Donny Gorter, twee andere spelers die links achterin uit de voeten kunnen, op huurbasis mogen vertrekken bij AZ. "Voor Haps zou een verhuur de beste optie zijn. We zien hem als een uitstekende speler voor de toekomst, maar het zou goed zijn als hij bij een andere club ervaring gaat opdoen. Haps zou voor bepaalde clubs een echte versterking zijn. Dat geldt overigens voor meer van onze reservespelers", zegt coach Dick Advocaat op de clubsite.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen