België in Sittard langs Saoudi Arabië

11 mei 2006, 22:06

Wat hebben België, Syrië, Libanon, Griekenland en Finland met elkaar gemeen, buiten het feit dat ze allen niet meedoen aan het WK in Duitsland? Deze landen werden het afgelopen half jaar door Saoudi Arabië uitgenodigd voor een oefenduel, maar slaagden er allen in om eenvoudig op de been te blijven. De Belgen, met vier spelers uit de Nederlandse competitie in de basisformatie, wonnen in Sittard met 2-1 van Aziaten, die nog lang niet klaar zijn voor het WK.

De Belgische bondscoach René Vandereycken had tegen de Saoudi's basisplaatsen weggelegd voor onervaren krachten als Steven Defour, Pieter Collen, Tom Caluwé en Thomas Vermaelen. De Belgen misten duidelijk stabiliteit en balans in de ploeg en kwamen in Sittard uiterst zwak voor de dag. Al na twee minuten leek Tom Caluwé met een fraaie treffer het startsein te geven voor een mooie avond, maar daarna zakten de Belgen ver weg. De gelijkmaker van Nawaf Al-Temyat, na ruim een half uur, was dan ook volledig terecht.

De Belgen, die het vizier alweer gericht hebben op het EK van 2008, behaalde hiermee alsnog een nuttige zege. De jonge ploeg heeft nog een aantal maanden om ingespeeld te raken voor het begin van de kwalificatiecyclus naar het EK. Voor Saoudi Arabië daarentegen begint de tijd te dringen. Over een maand moet de ploeg in topvorm verkeren en momenteel is dat nog lang niet het geval. Als de ploeg niet snel progressie boekt, kan het een goed WK op haar buik schrijven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen