"Die gasten winnen 97 van de honderd keer van ons"

21 januari 2014, 17:15

JVC Cuijk maakt zich op voor de grootste wedstrijd uit de clubhistorie. In Overijssel strijdt de ploeg uit de Topklasse woensdag met PEC Zwolle om een plek in de halve finale van de KNVB Beker. De kans op een stunt is klein, weet aanvaller Alexander Prent (foto), maar wel degelijk aanwezig.

"De kansen zijn natuurlijk klein. PEC Zwolle is één van de best voetballende ploegen uit de Eredivisie. Als we honderd keer tegen die gasten spelen, winnen zij 97 keer. Maar die drie keer dat je er wint, dat kan zomaar woensdagavond zijn", zegt voormalig profvoetballer Prent, in het verleden actief voor NEC, Cambuur, FC Oss en het Zweedse Halmstads BK, bij Omroep Brabant. Als Cuijk weet te stunten, is het nog maar één duel verwijderd van de bekerfinale én mogelijk deelname aan de Europa League. "Als we winnen, dan moeten we goed loten. NEC of zo. Als we van PEC Zwolle kunnen winnen, dan kunnen we NEC ook verslaan. En dan, dan staan we gewoon in de Kuip. En gaan we Europa in. Waarom niet? Een droom, maar wel een fantastische", glundert Prent.

Cuijk staat onder leiding van Hans Kraay jr. Prent erkent dat de tv-persoonlijkheid belangrijk is voor de club. "De trainers Hans Kraay jr. en Piet de Kruif hebben echt humor en staan middenin de groep. Vooral Hans weet ons steeds te raken, die motiveert de hele boel. Daarom staan we steeds zo scherp als een mes op het veld."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen