Doelman Ustari derde winteraanwinst Sunderland

21 januari 2014, 18:06

Na verdedigers Marcos Alonso en Santiago Vergini heeft Sunderland ook een doelman aan de selectie toegevoegd. De ploeg van coach Gustavo Poyet neemt Oscar Ustari over van het Spaanse UD Almeria. Ustari moet bij Sunderland de concurrentie aangaan met Vito Mannone, de vaste eerste keeper.

De komst van een nieuwe doelman was noodzakelijk voor Sunderland, omdat tweede keeper Keiren Westwood onlangs een operatie aan zijn schouder onderging en nog geruime tijd uitgeschakeld is. Ustari maakt woensdag, in het bekerduel met Manchester United, vermoedelijk al zijn debuut in de wedstrijdselectie.

Ustari is vooral bekend als eerste keeper van Argentinië op de Olympische Spelen van 2008, waar het land goud won. Hij kreeg dat toernooi de voorkeur boven onder meer Sergio Romero, op dat moment de keeper van AZ, maar liep tijdens de gewonnen kwartfinale tegen Nederland een zware knieblessure op. Hij had driekwart jaar nodig om van deze blessure te herstellen. Tussen 2007 en 2012 speelde de keeper voor Getafe.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen