Toivonen definitief voor 3,5 jaar naar Stade Rennes

21 januari 2014, 18:47

De transfer van Ola Toivonen naar Stade Rennes is helemaal rond. De Franse club bevestigt via de officiële kanalen dat de Zweedse middenvelder voor 3,5 jaar getekend heeft. Toivonen komt over van PSV, dat naar verluidt een bedrag van rond de 2,5 miljoen euro voor hem ontvangt.

De overstap van Toivonen hing al enkele dagen in de lucht. Maandagavond arriveerde de Zweed al in Rennes en bereikte de 27-jarige middenvelder met de club een persoonlijk akkoord, vandaag (dinsdag) werd de laatste plooien gladgestreken. Daarmee komt een eind aan een lange soap rond Toivonen, die het afgelopen half jaar al min of meer overbodig was in Eindhoven. De ploeg bereikte in de zomer met Norwich City al een akkoord over de transfersom, maar Toivonen zelf zag een overstap naar de Premier League-club niet zitten.

Toivonen kwam in januari 2009 naar PSV, dat hem overnam van Malmö FF. De middenvelder veroverde snel een basisplaats en won in 2012 de KNVB Beker, slaagde er niet in om met PSV landskampioen te worden.

Stade Rennes, de nieuwe club van Toivonen, staat op een magere vijftiende plaats in de Ligue 1.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen