Barcelona met één been in halve finale Copa del Rey

22 januari 2014, 23:55   Bijgewerkt: 23 januari 2014, 00:50

Waar FC Barcelona afgelopen zondag nog averij opliep in het Ciutat de València van Levante (1-1 gelijkspel), wist het woensdagavond met een ruime 1-4 zege van het veld af te stappen. Zodoende lijkt de return op 29 januari niet meer dan een formaliteit te zijn en kan Barça zich eigenlijk al opmaken voor de halve finale van de Copa del Rey.

Levante hoopte uiteraard op een nieuwe stunt tegen Barça en had hier nog vrij lang zicht op ook. In de theepauze stond de ploeg van coach Joaquín Caparrós namelijk nog met 1-0 voor. Nadat Pedro in de beginfase op de paal schoot, zorgde Nabil El Zhar voor de enige treffer van de eerste helft.

In het tweede bedrijf rechtten de Catalanen de rug. Hier had het wel enige hulp bij nodig. Een bizar eigen doelpunt van Juanfrán bracht Barça namelijk langszij. Het was het startschot voor de grote Tello-show. Cristian Tello deed namelijk van zich spreken met een loepzuivere hattrick. De 22-jarige vleugelspeler maakte na een uur spelen de 1-2, alvorens hij in de laatste tien minuten van de wedstrijd nog tweemaal trefzeker was.

Lionel Messi deed de hele wedstrijd mee namens Barcelona, maar kwam niet tot scoren in Valencia. De Argentijnse dribbelaar deed wel van zich spreken met drie assists.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen