Toivonen wil Stade Rennes iets extra's geven

23 januari 2014, 14:17

Ola Toivonen hoopt bij Stade Rennes net zo belangrijk te worden als zijn landgenoten, die ook voor de Franse club gespeeld hebben. De Zweed, die van PSV overkwam, heeft van Kim Källström alleen maar positieve verhalen gehoord.

"Ik heb met Kim over Rennes gesproken, hij is iets spraakzamer dan Andreas Isaksson", grapt Toivonen op de website van zijn nieuwe club. "Kim heeft me alleen maar goede dingen verteld. Rennes heeft een traditie met Zweden. Ik hoop dat ik net zo goed presteer als zij", aldus Toivonen, wiens landgenoten Petter Hansson, Erik Edman ook bij de club onder contract stonden. Rennes staat momenteel op een teleurstellende vijftiende plaats in de Ligue 1. Toivonen hoopt met zijn nieuwe werkgever de weg omhoog in te slaan. "Het gaat nu minder, maar Rennes moet bij de eerste vijf of zes kunnen eindigen. Het doel is om te klimmen op de ranglijst."

Toivonen wil uitgroeien tot een belangrijke kracht voor Rennes. "Wanneer een trainer een bepaalde speler wil halen, dan verwacht hij dat die speler iets extra's kan brengen. Ik wil me dan ook nuttig voelen voor het team. Ik wil hard werken om het team aan punten te helpen. Het is maar net waar de trainer me nodig heeft, ik kan als aanvallende middenvelder spelen, of als spits. Ik hou ervan als de ploeg graag de bal heeft, gelukkig is dat de filosofie van trainer Phillipe Montanier", besluit de ex-PSV'er.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen