Opnieuw schorsing voor knokkende Osvaldo

24 januari 2014, 09:02

Southampton trok afgelopen zomer een recordbedrag van zo'n zeventien miljoen euro uit voor Pablo Daniel Osvaldo, maar beleeft vooralsnog weinig plezier aan de spits. Voor de tweede keer deze maand heeft de Italiaan een straf aan zijn broek gekregen omdat hij de aanstichter was van een opstootje.

Begin januari werd Osvaldo door de Engelse voetbalbond al drie wedstrijden geschorst omdat hij, nadat hij gewisseld was, furieus reageerde op een tackle en daarmee een opstootje teweeg bracht. Nu is het niet de bond, maar zijn club zelf die de Italiaan een straf opgelegd heeft. Hij is voor twee weken geschorst omdat hij het tijdens een training aan de stok kreeg met teamgenoot Jose Fonte. Deze ruzie liep dusdanig uit de hand, dat Fonte bloedend van het veld ging. "De club heeft snelle en duidelijke maatregelen genomen naar aanleiding van dit incident", laat Southampton weten. Het is, bizar genoeg, niet de eerste keer dat Osvaldo een teamgenoot slaat. Dit overkwam hem in 2011, als speler van AS Roma, ook al. Toen was Erik Lamela het slachtoffer.

Tijdens wedstrijden is Osvaldo dit seizoen aanmerking minder trefzeker dan buiten de lijnen. In dertien duels wist de peperdure aankoop slechts drie keer te scoren. Door de disciplinaire schorsing die Southampton hem opgelegd heeft, mist de Italiaanse international onder meer de competitieduels met Arsenal en Fulham.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen