Seedorf: "Zelfs de beste coaches hebben tijd nodig"

25 januari 2014, 13:16

Clarence Seedorf zal in de komende achttien wedstrijden hard aan de bak moeten met AC Milan. In de Serie A staan i Rossoneri in de middenmoot en afgelopen woensdag werden ze in de Coppa Italia uitgeschakeld door Udinese, waardoor de kans klein is dat ze volgend seizoen Europees voetbal spelen. Seedorf is daar echter niet mee bezig.

"Ons doel is om de vastberadenheid en kracht te vinden om de resultaten te verbeteren", begon Seedorf op de persconferentie. "Ik ben hierheen gekomen om te helpen met het vernieuwingsproces, maar dat heeft tijd nodig en we hebben geen specifiek moment in ons hoofd wanneer de goede resultaten moeten komen. Verzorgd voetbal komt vanzelf, maar op dit moment is het mijn doel om de spelers het juiste gevoel van rust te geven in deze moeilijke situatie."

"Zelfs de beste coaches ter wereld hebben tijd nodig om een team op te bouwen", vervolgde de voormalig Oranje-international. "Ik moet mijn spelers leren kennen en zij mij, zodat we kunnen kijken hoe we bepaalde facetten kunnen verbeteren. Daarvoor vraag ik geduld."

"Ik ben de eerste die weet hoe de fans zich nu voelen, maar in het verleden hebben we al gezien dat andere grote clubs er weer bovenop zijn gekomen na een moeilijke tijd", aldus Seedorf. Zondag wacht AC Milan de lastige uitwedstrijd tegen Cagliari. "Dat is altijd een moeilijk duel. We weten wat ons te doen staat en we moeten respect hebben voor hun kwaliteiten in eigen huis."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen