Roda JC heeft PSV-doelman Van Leer (21) binnen

26 januari 2014, 09:50

Benjamin van Leer zal de gelederen van Roda JC Kerkrade na het huidige seizoen komen versterken. De 21-jarige goalie van PSV zal de weg naar Kerkrade met een transfervrije status bewandelen. Dit meldt Dagblad de Limburger.

In Eindhoven moet de talentvolle doelman Jeroen Zoet, Przemyslaw Tyton en Nigel Bertrams voor zich dulden in de hiërarchie. Vorig seizoen werd Van Leer tijdelijk gestald bij FC Eindhoven, waarvoor hij niet binnen de lijnen zou verschijnen. Dat deed hij dit seizoen wel negen maal namens Jong PSV. Van Leer had bij PSV kunnen blijven, terwijl ook FC Utrecht de verrichtingen van de sluitpost nauwlettend in de gaten hield.

Het is nog onduidelijk wat voor consequenties de komst van de jonge doelman heeft voor de huidige doelmannen van Roda. Mateusz Prus, Bryan Roox en Filip Kurto hebben een aflopend contract, ware het niet dat er bij Kurto, de eerste doelman van Roda, een optie in de verbintenis is opgenomen. "We moeten het daar nog over hebben", stelt technisch manager Leon Vlemmings.

"Door de komst van Jon Dahl Tomasson als nieuwe trainer willen we daar meer tijd voor reserveren. Dat geldt voor alle spelers met een optie in hun aflopende contract", vervolgt Vlemmings.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen