Mata schrijft open brief: "Hoop dat jullie het begrijpen"

26 januari 2014, 10:32

Juan Mata was de afgelopen week een veelbesproken persoon. De aanvallende middenvelder maakte voor een slordige 45 miljoen euro de overstap van Chelsea naar Manchester United. Voor de Spanjaard was het een emotionele rollercoaster, waardoor hij een open brief schreef op zijn website, zodat hij zijn gevoel tot uitdrukking kon brengen.

"Het is een zeer belangrijke dag in mijn leven", begint Mata zijn brief. "Eerst wil ik zeggen dat ik de betrokkenheid van alle Chelsea-fans, van de eerste tot en met de laatste dag, nooit zal vergeten. Ik zal ook nooit vergeten dat jullie me zoveel vertrouwen gaven dat jullie me zelfs twee keer als speler van het jaar kozen. Dit maakt me zeer trots."

Mata hoopt op empathie van de supporters van The Blues: "Ik hoop dat jullie deze stap begrijpen, aangezien ik de afgelopen maanden in een moeilijke periode zat. Ik denk dat dit de beste keuze is voor mijn carrière. Het was een nieuwe situatie. Voorafgaand aan de zomer wou ik hier voor lange tijd blijven. Ik was heel gelukkig. Maar zoals jullie weten is er het een en ander veranderd. Nadat ik eerst het gevoel had dat ik een belangrijke speler was, belandde ik in een nieuwe, moeilijke situatie."

Ondanks het feit dat Mata weinig vertrouwen kreeg van manager José Mourinho, bedankt hij de Portugees ook in zijn brief: "Ik wil José bedanken voor het feit dat hij mij een sterkere speler heeft gemaakt. Ik heb geleerd om in moeilijke momenten positief te blijven en hard te blijven werken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen