Seedorf: "CL-kwalificatie geen realistisch doel meer"

26 januari 2014, 11:01   Bijgewerkt: 26 januari 2014, 12:13

AC Milan staat momenteel 31 punten achter op koploper Juventus, waardoor de achterstand groter is dan de 25 behaalde punten (uit twintig duels). De ploeg van coach Clarence Seedorf moet het doen met een magere elfde plaats in de Serie A. De Nederlandse coach toont zich realistisch en zet de Champions League-aspiraties voorlopig in de koelkast.

"Kwalificatie voor de Champions League is niet langer het hoofddoel van AC Milan", zo citeert de NOS de coach van de Rossoneri in aanloop naar de wedstrijd tegen Cagliari (zondagmiddag om 15.00 uur). Seedorf debuteerde vorige week met een nipte 1-0 overwinning op Hellas Verona, alvorens zijn manschappen door Udinese (1-2) werden uitgeschakeld in de Coppa Italia.

Hoewel de resultaten van de Milanese grootmacht nog altijd niet om over naar huis te schrijven zijn, ziet Seedorf progressie. "Ik ben hier om bij te dragen aan de ombouw van het elftal. De eerste resultaten zijn ook al zichtbaar. De inzet en de reactie van de spelers bijvoorbeeld. Ik wil de toeschouwers om geduld vragen. Zelfs de grootste trainers hebben tijd nodig om de situatie te veranderen", stelt de 37-jarige coach.

Ook al wordt het tij gekeerd door Milan, plaatsing voor het kampioenenbal lijkt een onmogelijke missie, weet ook Seedorf: "De doelstelling bij een club als AC Milan is altijd dezelfde, maar we staan nu 22 punten achter op een plek die recht geeft op deelname aan de Champions League. Dat is dan geen realistisch doel meer."

Seedorf, die overigens over een zeer gehavende selectie beschikt, hoopt dat winteraankopen Keisuke Honda en Michael Essien een steentje kunnen bijdragen aan de wederopstanding van Milan: "Ik volg Honda al jaren. We moeten geduld hebben, de overgang van Rusland naar de Serie A is niet eenvoudig. Essien is een fantastische aankoop, het is een echte strijder. Hij is een persoonlijkheid binnen en buiten het veld. Alle spelers zullen zijn mentaliteit moeten overnemen."

Het is overigens nog maar de vraag of Essien daadwerkelijk de gelederen van Milan komt versterken, aangezien Italiaanse media melden dat de middenvelder niet door de medische keuring zou zijn gekomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen