Poulsen speelt 75 minuten: "Nog niet wedstrijdfit"

28 januari 2014 – Voor het eerst sinds ruim anderhalf jaar speelde Simon Poulsen maandag weer een wedstrijd in het shirt van AZ. De linkervleugelverdediger, die na een mislukt avontuur bij Sampdoria vorige week voor anderhalf jaar tekende in Alkmaar, deed 75 minuten mee in een wedstrijd van Jong AZ tegen Jong RKC Waalwijk.

Een doorslaand succes werd de rentree van Poulsen bij AZ niet, de Alkmaarse beloften verloren met 5-1. "Het was een lekker gevoel om weer te voetballen, maar de wedstrijd was niet goed", zegt de Deen in gesprek met RTV Noord-Holland. Door zijn mislukte avontuur bij Sampdoria heeft de linksback een conditionele achterstand, geeft hij aan. "Ik heb bij Sampdoria bijna niet gespeeld en mijn avontuur daar is mislukt. Of ik komende zaterdag bij de selectie kan zitten voor de wedstrijd tegen Roda JC? Ik heb geen idee. Ik zou het graag willen, maar dat moet je aan de trainer vragen. Ik ben niet na 75 minuten bij Jong AZ wedstrijdfit, ik mis nog wel wat."

Naast Poulsen kwam ook Willie Overtoom in actie tegen Jong RKC. Hij komt niet voor in de plannen van coach Dick Advocaat en hoopt de komende dagen een nieuwe club te kunnen vinden. "Ik wil mijn wedstrijden op een andere plek spelen, maar gelukkig kan ik het wel een beetje relativeren. Ik ben niet het type middenvelder waar Dick Advocaat mee wil spelen. Wij zijn met wat dingen bezig, maar het is nog even afwachten", zegt hij.

Eredivisie

gerelateerd