Manchester City aan kop, Chelsea speelt gelijk

Ger
29 januari 2014, 22:53   Bijgewerkt: 30 januari 2014, 08:21

Manchester City heeft optimaal gebruik gemaakt van het slippertje van titelrivaal Arsenal. De ploeg van manager Manuel Pellegrini was in Londen te sterk voor Tottenham Hotspur: 1-5. Door de overwinning neemt City de eerste plaats over in de Premier League. De onttroonde koploper Arsenal was een dag eerder op bezoek bij Southampton niet verder gekomen dan een gelijkspel (2-2).

City besliste het duel op White Hart Lane binnen enkele minuten na de hervatting. Danny Rose was daarbij de schlemiel van de avond. De Tottenham-verdediger veroorzaakte een penalty én werd ook nog eens met rood bestraft. Vanaf elf meter zette Yaya Touré de bezoekers vervolgens op 0-2. Sergio Agüero had in de eerste helft al de openingstreffer voor zijn rekening genomen. Met een mannetje meer liep City snel uit naar 3-0. Edin Dzeko haalde de trekker over. Invaller Stevan Joventic en aanvoerder Vincent Kompany scoorden daarna ook nog.

Op de ranglijst heeft City nu een puntje voorsprong op Arsenal. Nummer drie Chelsea verzuimde in punten gelijk te komen met de stadgenoot. De ploeg van coach José Mourinho speelde thuis teleurstellend doelpuntloos gelijk tegen het laaggeklasseerde West Ham United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen