De Graafschap verkoopt Parzyszek aan Charlton

30 januari 2014, 08:59   Bijgewerkt: 30 januari 2014, 09:57

Piotr Parzyszek vertrekt toch bij De Graafschap. De ploeg uit Doetinchem heeft met Charlton Athletic een akkoord bereikt over de transfer van de Poolse spits. Als Parzyszek medisch goedgekeurd wordt, zet hij zijn handtekening onder een contract voor 4,5 jaar bij de ploeg uit het Engelse Championship.

De toekomst van Parzyszek was al geruime tijd onderwerp van gesprek in Doetinchem. De 20-jarige spits stond in de belangstelling van onder meer Benfica, West Ham en FC Nantes, maar De Graafschap wilde hem eigenlijk niet kwijt. "We hadden Piotr graag tot het einde van dit seizoen bij De Graafschap behouden. Maar wij zijn als club trots dat een speler, die uit de eigen jeugd komt, een dergelijke stap kan maken. Piotr is een volgende ambassadeur van de Voetbalacademie van De Graafschap", zegt technisch manager Roland Vroomans.

"Als speler heb ik mij bij De Graafschap kunnen ontwikkelen. Nu ben ik toe aan mijn volgende sportieve stap", zegt Parzyszek, dit seizoen goed voor zestien competitietreffers. "Ik wil alle supporters bedanken voor de steun, maar ook de club voor het vertrouwen en de geboden mogelijkheden om me steeds te blijven ontwikkelen."

Charlton Athletic staat 22ste in het Championship en vecht tegen degradatie naar de League One.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen