FC Utrecht haalt met Delpierre 'berg ervaring' binnen

31 januari 2014, 10:34

FC Utrecht heeft zijn gewenste nieuwe centrumverdediger binnen. De ploeg uit de Domstad neemt Mathieu Delpierre over van TSV 1899 Hoffenheim, waar hij dit seizoen niet aan de bak kwam. De 32-jarige Fransman speelt 'minimaal tot het eind van dit seizoen' in de Galgenwaard, meldt de club.

FC Utrecht kon een nieuwe verdediger goed gebruiken, weet directeur Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff. "We hebben mede door blessures te maken met onderbezetting in onze laatste linie", zegt hij op de clubsite. "Matthieu brengt een berg ervaring met zich mee en is een echte leider. Hij is verdedigend enorm sterk en geeft meer body aan onze defensie. Met zijn kopkracht kan hij daarnaast aanvallend van waarde zijn."

Hoewel Delpierre dit seizoen niet tot de A-selectie van Hoffenheim behoorde, heeft hij een indrukwekkende staat van dienst. De Fransman speelde jarenlang voor Lille OSC en VfB Stuttgart. Met Stuttgart werd hij in het seizoen 2006/2007 kampioen van de Bundesliga. Ook was hij enige tijd aanvoerder van de Duitse club.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen