Melbourne Heart wint ondanks rode kaart Engelaar

Ger
1 februari 2014, 09:17

Melbourne Heart heeft de eerste wedstrijd gewonnen sinds de overname door Manchester City. De ploeg van de Nederlandse trainer John van 't Schip was thuis verrassend met tien man te sterk voor Sydney FC: 2-1.

De overwinning van de hekkensluiter leek er na de eerste helft allerminst in te zitten. In de 35ste minuut kreeg Orlando Engelaar een rode kaart voor een overtreding op Hagi Gligor. Sydney FC profiteerde snel van het numerieke overwicht; Corey Gameiro scoorde. In de tweede helft wist Melbourne Heart de wedstrijd toch te laten kantelen. Jonathan Germano tekende voor de gelijkmaker, waarna invaller David Williams zich vlak voor tijd tot matchwinner kroonde. Bij de thuisploeg deed Rob Wielaert de volledige wedstrijd mee.

Ondanks de overwinning blijft Melbourne Heart afgetekend de nummer laatst van de Australische competitie. De achterstand op Wellington Phoenix is vijf punten. Bovendien heeft de degradatieconcurrent nog een duel tegoed.