Nuchtere Schöne: "Dit kan een keer gebeuren"

2 februari 2014, 20:00

Voor het eerst sinds 2 november liet Ajax zondag punten liggen in de Eredivisie. Op bezoek bij FC Utrecht, een voor de Amsterdammers traditioneel lastige tegenstander, kwam de ploeg van coach Frank de Boer niet verder dan 1-1. Door het gelijkspel laat de ploeg na om afstand te nemen van concurrenten Vitesse en Feyenoord, die elkaar vrijdag punten afhandig maakten. "Daar moeten we niet te lang bij stilstaan", vindt Lasse Schöne.

Acht keer op rij won Ajax tot zondag in de competitie. Een indrukwekkende reeks, maar met name de laatste weken ging het steeds moeizamer. Tegen Roda JC, Cambuur, PSV en Go Ahead Eagles won de ploeg met maar één doelpunt verschil en viel de winnende goal pas laat in de wedstrijd. Tegen FC Utrecht gebeurde dat ook weer bijna, maar een schot van Lasse Schöne stuiterde vlak voor tijd via de binnenkant van de paal terug het veld in. "Ik dacht dat hij erin ging", lacht de Deen tegen FCUpdate.nl. "Je hebt bij dit soort momenten een beetje geluk nodig, dat hadden we vandaag niet."

En dus bleef het 1-1 en liep Ajax voor het eerst sinds drie maanden tegen puntenverlies aan. "Natuurlijk is dit zonde, we wilden hier graag winnen", zegt Schöne. "Maar het is geen schande om na acht overwinningen op rij een keer gelijk te spelen. Dat kan gebeuren. We moeten hier niet te lang bij stilstaan."

De suggestie dat Ajax in aanvallend opzicht nog altijd wat zoekende is, wijst Schöne echter van de hand. "Dat denk ik niet, nee. We spelen al een tijdje in min of meer dezelfde formatie en winnen veel, dan kan je niet zeggen dat we nog zoekende zijn. Het zat vandaag een beetje tegen, dat kan gebeuren", zegt de rechtsbuiten.

Volgens Schöne is het veelzeggend dat zijn club de afgelopen transferperiode niet op zoek gegaan is naar nieuwe aanvallers. Aanvankelijk werd de naam van Ola John genoemd als mogelijke aanwinst, maar coach Frank de Boer koos ervoor om door te gaan met de huidige selectie. "Het is heel rustig gebleven bij ons, dat is wel fijn", zegt Schöne. "Iedereen wist snel waar hij aan toe was, vrij snel werd duidelijk dat niemand gehaald zou worden. De trainer heeft waarschijnlijk gezien dat versterking niet nodig was, er zit nog veel rek in deze spelersgroep."

"We moeten deze wedstrijd gewoon maar snel vergeten", vervolgt de Deense international. "Het klopt dat we bij winst uit hadden kunnen lopen op onze concurrenten Vitesse en Feyenoord, maar daar was ik zelf niet zo mee bezig. Natuurlijk is het leuk als concurrenten punten verliezen, maar we moeten vooral naar onszelf kijken. Dat klinkt als een cliché, maar het is wel zo. Als wij blijven winnen, zoals de afgelopen weken, komt het goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen