Arsenal weer aan kop dankzij Oxlade-Chamberlain

2 februari 2014, 19:03   Bijgewerkt: 2 februari 2014, 20:20

Arsenal gaat, in ieder geval tijdelijk, weer aan kop in de Premier League. De ploeg van manager Arsene Wenger won, dankzij twee treffers van Alex Oxlade-Chamberlain, tamelijk moeizaam met 2-0 van Crystal Palace. Hierdoor ligt de bal weer bij Manchester City, dat twee punten achter Arsenal staat en maandagavond aantreedt tegen nummer drie Chelsea.

Hoewel de uitslag enigszins anders doet vermoeden, had Arsenal het vrij lastig met Crystal Palace, dat slechts één plaats boven de degradatiestreep staat in de Premier League. In de eerste helft was er niet veel te beleven en wisten The Gunners niet door de muur van de promovendus te breken.

In de tweede helft was het verzet van de bezoekers echter vrij snel gebroken. Oxlade-Chamberlain zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Crystal Palace moest hierdoor meer risico nemen, waardoor de ruimtes steeds groter werden. De bezoekers kregen het steeds lastiger en zagen Arsenal, onder aanvoering van de sterk spelende Santi Cazorla, steeds meer domineren. Ruim een kwartier voor tijd zou dit tot de 2-0 leiden. De twintigjarige Oxlade-Chamberlain combineerde fraai met Olivier Giroud, alvorens hij afrondde na een mooie versnelling en zodoende zijn tweede van de avond maakte.

City gaat alleen over Arsenal heen als het maandagavond van Chelsea weet te winnen. In dat geval komt de ploeg van manager Manuel Pellegrini één punt boven Arsenal te staan. Wint Chelsea, dan komen The Blues op gelijke hoogte met City en blijft Arsenal dus lijstaanvoerder.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen