Cocu: "Kinderlijk in de fout bij beide tegengoals"

2 februari 2014, 20:28

PSV had zo gehoopt dat de 1-0 overwinning op AZ een passend gevolg zou krijgen, maar de equipe van coach Phillip Cocu ging met 2-0 onderuit bij RKC Waalwijk. Zodoende kregen de Eindhovenaren wederom een klap te verwerken. Consequentie is dat PSV nog altijd de teleurstellende zevende plaats bezet in de Eredivisie.

Cocu omschrijft het verloop van het verloren duel in een notendop, op de officiële website van PSV: "Kijkend naar het resultaat is dit natuurlijk een zeer teleurstellende middag. We hadden ons voorbereid op een compact spelend RKC, dat op de counter ons wil afstraffen. Uit het vele balbezit hebben we een aantal kansen gecreëerd, maar dat waren vooral schoten vanuit de tweede lijn. In de rust heb ik aangegeven dat we attent moesten zijn en het tempo hoger hadden moeten schakelen."

Zoals wel vaker werden de tegendoelpunten ingeleid door de defensieve wanorde bij PSV. "Bij beide tegengoals gaan we kinderlijk in de fout. Dat mag natuurlijk niet gebeuren, je loopt direct achter de feiten aan", aldus Cocu, die vindt dat het reageren op een achterstand niet echt tot de kwaliteiten van zijn ploeg behoort: "Dat we vervolgens iets moeten forceren ligt ons niet helemaal, dat is al vaker gebleken dit seizoen. Ik geeft de complimenten aan de manier waarop RKC ons heeft bestreden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen