Chelsea brengt City spaarzame nederlaag toe

3 februari 2014, 22:54   Bijgewerkt: 3 februari 2014, 23:04

Chelsea heeft Manchester City maandag een spaarzame nederlaag toegediend in het Etihad Stadium in Manchester. Verdediger Branislav Ivanovic was de matchwinner voor de ploeg van trainer José Mourinho, die zich door de zege bovendien naast City nestelt op de tweede plek in de Premier League.

Hoewel beide trainers op papier voor een relatief behoudende opstelling kozen, viel er meer dan genoeg te genieten. In het eerste kwartier kreeg City al twee levensgrote kansen. Eerst kwam Yaya Toure bij een voorzet van Jesus Navas vanaf links een teennagel te kort om de bal binnen te glijden. Enkele minuten later was de Ivoriaan de aangever. De middenvelder legde de bal vanaf de achterlijn terug op David Silva, maar de Spaanse spelmaker kwam op de vijfmeterlijn niet verder dan een slap schotje voorlangs.

De kans die Chelsea na een klein half uur kreeg was zo mogelijk nog groter. De Blues kwamen er na een mislukte vrije trap van City razendsnel uit. Willian stoomde op en legde uiteindelijk af op de vrijstaande Eden Hazard, maar de krulbal van de Belg werd uit het doel gewerkt door doelman Joe Hart. Een handvol minuten later moest de Engelsman alsnog capituleren. Een schot van Ramires werd nog geblokt, maar de rebound was voor Branislav Ivanovic. De Servische verdediger kreeg alle ruimte en aarzelde geen moment. Zijn schot vanaf een meter of twintig verdween in de verre hoek in het doel.

City verloor vervolgens meer en meer de controle over de wedstrijd, terwijl bij Chelsea het zelfvertrouwen zienderogen toenam. Kort voor rust werd het ook nog bijna 2-0. Een voorzet van Hazard werd door alles en iedereen gemist en belandde voor de voeten van de opstormende Eto'o. De Kameroener haalde uit, maar raakte de buitenkant van de paal.

Ook na rust verveelde de kraker tussen de nummers twee en drie van Engeland geen moment. Toure zag een schot langs de verkeerde kant van de paal scheren, terwijl nieuwkomer Matic er bij Chelsea van grote afstand wel in slaagde het houtwerk te raken. Dat deed ook verdediger Gary Cahill bij een corner van Hazard. Chelsea hield de touwtjes in handen, maar City kreeg in de slotfase dé kans op de gelijkmaker. Silva had het vizier echter niet op scherp staan, waardoor de doelpuntenmachine uit Manchester voor het eerst in 61(!) thuiswedstrijden in de Premier League stokte.