Exclusief: Defour haalt uit naar bestuur Genk

12 mei 2006, 01:10

Het was me het weekje wel, voor Steven Defour. De pas 18-jarige aanvaller was de laatste weken het middelpunt van een ruzie tussen zijn zaakwaarnemer, Racing Genk en Ajax. Defour wil naar Ajax, maar de Genkse clubleiding ligt dwars. Toch heeft de Belg er alle vertrouwen in dat de transfer alsnog rond gaat komen. "Het gaat er tenslotte om wat belangrijk is voor mij en mijn toekomst", zegt de jonge aanvaller in gesprek met FCUpdate.nl.

De 18-jarige Defour, die donderdag als basisspeler debuteerde in het nationale elftal, had na afloop van het duel van België tegen Saoudi Arabië een hoop uit te leggen. Niet zozeer over de wedstrijd, maar vooral over zijn persoonlijke situatie. 

Iedereen wilde wat van hem weten, want Defour had de afgelopen week geen contact gehad met de media. De lange soap rondom zijn eventuele transfer was hem niet in de koude kleren gaan zitten. Het trainingskamp met de nationale ploeg werkte voor hem dan ook heilzaam. "De bondscoach had me direct op het hart gedrukt om nergens aan te denken, behalve aan deze interland. Dat heb ik ook gedaan. Natuurlijk is het spijtig hoe alles de laatste weken gelopen is, maar dat is nu eenmaal niet anders. Ik moet die bladzijde gewoon omslaan."

Het is nogal wat. Defour leek rond met Ajax, maar de clubleiding ligt dwars. Genk was niet alleen boos op Ajax, dat de speler achter de rug van de club om zou hebben benaderd, maar vooral op de zaakwaarnemer van Defour. Hierbij gaat het om een oude vete. De huidige zaakwaarnemer van Defour, Paul Stefani, speelt hierbij een dubieuze rol. 

De vete tussen Stefani en Genk-voorzitter Vaessen dateert van 33 jaar geleden. Vaessen was toen suikeroom en lid van de raad van bestuur van Patro Eisden. De tweedeklasser had destijds met Mathy Billen een groot talent in huis, op wie Standard een oogje had laten vallen. De club droomde van een grote transfersom, maar het draaide anders uit. Paul Stefani ontbond op vraag van Billen het contract dat Patro met zijn speler had afgesloten en loodste Billen, tot woede van Vaessen, gratis naar Standard. Vaessen kon fluiten naar zijn centen en sindsdien kan hij Stefani niet luchten of zien.

Nu Stefani Genk-speler Defour onder zijn hoede genomen heeft, ruikt Vaessen zijn kans om een rekening te vereffenen. Vaessen lijkt veel zin te hebben om zijn oude vijand Stefani ditmaal eens flink dwars te zitten. "Ik ben me er goed van bewust dat Steven Defour zonder het akkoord van RC Genk na dit seizoen niet naar Ajax kan verkassen", liet de preses eerder al weten.

Defour irriteert zich mateloos aan het kinderachtige gedrag van de Genk-preses, die het verleden blijkbaar niet kan laten rusten. "Tsja, een oude vete...ik vind dat mensen op een gegeven moment bepaalde dingen achter zich moeten laten. Het gaat in dit geval immers om mij en mijn toekomst, niet om een oude vete. Iedereen moet er gewoon op een volwassen manier uit proberen te komen."

Defour hoopt dat de clubleiding van Genk zich snel soepeler op zal stellen. "Er staat voor volgende week een afspraak gepland tussen de clubleiding van Genk en een delegatie van Ajax. Hopelijk komen beide clubs er dan uit. Ik heb zelf nog geen voorcontract getekend of iets dergelijks, maar ik twijfel er niet aan dat ik er met Ajax wel uit zal komen. Ik heb al gesproken met mensen bij Ajax. Als de clubs er uit komen, komt het allemaal wel goed."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen