KNVB kondigt contributieverhoging en reorganisatie aan

5 februari 2014, 10:19

De sectie amateurvoetbal van de KNVB moet maatregelen nemen om het hoofd financieel boven water te houden. De voetbalbond moet een contributieverhoging doorvoeren en daarnaast vermoedelijk snijden in de eigen organisatie, zo laat ad-interim directeur amateurvoetbal Hans Spierings weten op de site van de bond.

Hij noemt de contributieverhoging 'noodgedwongen'. "Ik zeg bewust noodgedwongen, omdat we het voetbal zo toegankelijk mogelijk willen laten zijn voor iedereen. Komend voorjaar zullen de leden van de Verenigingsraad de hoogte van de verhoging met elkaar vaststellen. We hebben het hier niet over exorbitante bedragen, maar om een bedrag van naar verwachting rond de twee euro per lid. Deze bijdrage van onze leden hebben we nodig om niet alleen het gat te kunnen dichten, maar vooral om het voetbal te kunnen blijven ontwikkelen."

Naast deze contributieverhoging wordt er ook gereorganiseerd, geeft Spierings aan. Dit gaat volgens hem op 'niet al te lange termijn' gebeuren. "Wij zijn ons ervan bewust dat dit een grote impact zal hebben op de medewerkers amateurvoetbal in Zeist en de districten van de KNVB. We hebben het immers over mensen. Over collega's die al enige tijd in onzekerheid verkeren. En over kundige en loyale krachten die misschien hun baan verliezen. Dat is ingrijpend voor de hele arbeidsorganisatie en alle direct en indirect betrokkenen. Juist daarom staat zorgvuldigheid op dit moment voorop. We willen zeker weten dat de stappen die we nemen écht noodzakelijk zijn. En vooral dat we de juiste stappen nemen. Naar verwachting zal het traject in maart van dit jaar concreet vorm krijgen. Tegen die tijd weten we meer over de omvang van de reorganisatie, maar nog belangrijker: kunnen we de betrokken collega's zo snel mogelijk informeren", aldus de beleidsmaker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen