Bizot: "Als jeugdspeler is ArenA een droom"

5 februari 2014, 14:46

Marco Bizot was jarenlang actief in de jeugdopleiding van Ajax, maar schopte het niet tot het eerste elftal. De doelman krijgt donderdagavond met FC Groningen alsnog de kans om in de ArenA het doel te verdedigen.

Het is voor de sluitpost, die eerder bij SC Cambuur onder contract stond, de eerste keer dat hij in de eredivisie in de ArenA gaat keepen. "Het is mooi om daar een keer op dit niveau te mogen spelen", zegt de 22-jarige keeper op de clubsite van FC Groningen. "Als jeugdspeler van Ajax is spelen in de ArenA een droom, of dat nu bij Ajax is of met een andere club. Het is een mooi podium om een goede wedstrijd te keepen."

Groningen verloor afgelopen weekend van AZ, maar toch heeft Bizot vertrouwen in een goed resultaat tegen de landskampioen. "We zullen er net als anders voor gaan, maar we moeten honderd procent bij de les zijn anders krijgen we het heel zwaar. Als je niet alert bent, is dat tegen Ajax dodelijk."

Bizot is niet de enige speler van FC Groningen die in een verleden heeft in Amsterdam. Ook verdediger Lorenzo Burnet speelde in de jeugd van Ajax. "In het begin was het wel speciaal om tegen Ajax te spelen, maar ik ben nu al drie jaar speler van FC Groningen en dus is dat wel minder geworden. Ik hoop dat ik tegen Ajax een kans krijg me te laten zien en dat ik die kans dan kan pakken zodat de trainer me laat staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen