Lokeren en Zulte Waregem moeizaam naar bekerfinale

5 februari 2014, 23:45   Bijgewerkt: 6 februari 2014, 07:48

Lokeren en Zulte Waregem zullen dit seizoen uitmaken wie er met de Beker van België aan de haal gaat. Lokeren won het tweeluik tegen Oostende woensdag na een hectische verlenging, terwijl een doelpuntloos gelijkspel voor Zulte genoeg was om zich te plaatsen voor de eindstrijd van het bekertoernooi.

Bij het duel tussen Oostende en Lokeren liepen de gemoederen nogal hoog op. Nadat Hamdi Harbaoui wederom liet zien dat hij een echte goalgetter is, bracht Laurent Depoitre de stand nog voor de theepauze op fraaie wijze in evenwicht: 1-1. Derhalve stond dezelfde stand als op Daknam op het scorebord. Beide ploegen speelden het restant van de wedstrijd tamelijk afwachtend.

Het liep in het Albertparkstadion dan ook uit tot een verlenging. In deze extra tijd leek Oostende op voorsprong te komen uit een hoekschop. De treffer werd echter om onduidelijke redenen afgekeurd, wat tot de nodige chaos op de tribunes leidde. De wedstrijd werd even gestaakt, vanwege de rommel die door supporters op het veld gegooid werd. Lokeren was na het hervatten het meest koelbloedig in de lange strafschoppenserie, waardoor de eerste bekerfinale uit de clubgeschiedenis van Oostende geen feit zou worden.

Zulte verdedigde in het eigen Regenboogstadion een 1-0 voorsprong op KAA Gent. Na een gelijkopgaande wedstrijd stond na negentig minuten voetbal de brilstand op het scorebord, waardoor de ploeg van coach Francky Dury kwalificeert voor de finale en het zodoende tegen Lokeren zal opnemen.

De finale tussen Lokeren en Zulte staat gepland op 22 maart en wordt in Brussel afgewerkt.