Barça met één been in finale na zege op Sociedad-tiental

5 februari 2014, 23:53

FC Barcelona lijkt zich, net als Real Madrid, op te kunnen maken voor de finale van de Copa del Rey. De ploeg van coach Gerardo 'Tata' Martino won woensdagavond op regelmatige wijze (2-0) van Real Sociedad, waardoor alleen een grote stunt van Sociedad in het returnduel in San Sebastián (dinsdag 11 februari) nog kan voorkomen dat Barça de finale speelt.

De fase op slag van rust bleek cruciaal in Camp Nou. Carlos Vela, de Mexicaanse aanvaller van Sociedad, kwam oog in oog te staan met doelman José Manuel Pinto, maar faalde in de afronding. Amper een minuut later was het wel raak aan de andere kant: Sergio Busquets zorgde voor de meer dan verdiende 1-0, op een lekker moment. Per slot van rekening moest Sociedad na de rust met een man minder verder. Inigo Martínez kreeg vlak voor het rustsignaal twee keer geel vanwege protesteren.

Een monsterzege leek in de maak, aangezien het overwicht van Barça zeer groot was in de eerste helft. Sociedad bleef echter tamelijk eenvoudig op de been, ware het niet dat een bizar eigen doelpunt van Sociedad-goalie Eñaut Zubikarai goed was voor de honderdste (!) officiële treffer van de Catalaanse grootmacht in dit seizoen. Alexis Sánchez schoot op de paal en in de rebound knalde Gorka Elustondo snoeihard via zijn eigen sluitpost raak: 2-0.

Derhalve lijken de Catalanen de finale van de Copa del Rey eigenlijk niet meer te kunnen ontgaan. Het ligt in de lijn der verwachting dat het daar Real treft, aangezien De Koninklijke eerder op woensdag met 3-0 te sterk was voor stadsgenoot en kersverse Primera División-koploper Atletico Madrid.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen