Ook Dijks en Zomer in lappenmand Heerenveen

6 februari 2014, 16:10

In aanloop naar de streekderby tegen FC Groningen kampt sc Heerenveen met grote defensieve problemen. Naast Arnold Kruiswijk, die sukkelt met een hamstringblessure, moeten ook Mitchell Dijks en Ramon Zomer de wedstrijd van komende zondag in Euroborg hoogstwaarschijnlijk missen.

Dijks viel woensdag tegen FC Twente uit met hamstringklachten en volgens fysiotherapeut Erik Ten Voorde is de kans klein dat de oud-Ajacied op tijd hersteld is. "We hebben de hoop nog niet opgegeven, maar van woensdag naar zondag is kort dag om te herstellen." Zomer heeft last van zijn knie en ontbrak om die reden al tegen Twente. Hij wordt vanmiddag (donderdag) onderzocht in het ziekenhuis. "Afhankelijk van de uitslag gaan we kijken welk beleid we op Ramon moeten los laten, maar ik vrees dat ook hij er dit weekend niet bij is."

Tegenover de mogelijke absentie van Kruiswijk, Dijks en Zomer staat voor coach Marco van Basten de terugkeer van Pele van Anholt. De verdediger keert na een schorsing terug in de wedstrijdselectie. Ook Jukka Raitala is er na een blessureperiode mogelijk weer bij, al mist de Fin nog wedstrijdritme en conditie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen