Vidic vertrekt bij United: "Beste jaren uit mijn carrière"

7 februari 2014, 08:18

Geruchten passeerden al een tijdje de revue, maar het vertrek van Nemanja Vidic bij Manchester United is definitief. De Servische verdediger heeft het einde van zijn United-periode aangekondigd op de officiële website van de club.

"Ik heb hier acht geweldige jaren beleefd. Desalniettemin heb ik ervoor gekozen om na dit seizoen te vertrekken", stelt de 32-jarige Vidic. "Ik ben bezig aan het laatste jaar van mijn contract. Mijn tijd bij United zal ik herinneren als de beste jaren uit mijn carrière", vervolgt de Serviër.

De centrale verdediger, aanvoerder bij de club uit Manchester, heeft veel successen beleefd op Old Trafford. In de acht jaren dat Vidic onder contract stond bij United, werden maar liefst vijftien prijzen gepakt, waaronder de Champions League en het WK voor clubteams (2008). Vidic speelde 201 Premier League-duels voor United, waarin hij vijftien keer trefzeker was. De verdediger is momenteel geschorst, vanwege zijn rode kaart tegen Chelsea, drie weken geleden.

De routinier sluit een verblijf in de Premier League overigens uit: "Ik heb een nieuwe uitdaging nodig, maar deze ligt niet in Engeland, aangezien United hier de enige club is waarvoor ik speel."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen