Advocaat verwacht lastig duel in 'geweldig stadion'

7 februari 2014, 14:51   Bijgewerkt: 7 februari 2014, 17:42

AZ zorgde tijdens de doordeweekse speelronde voor de grootste stunt door Vitesse in eigen huis met 0-2 te verslaan. De ploeg van trainer Dick Advocaat reist dit weekend af naar Deventer, waar zaterdaf een ontmoeting met Go Ahead Eagles wacht. Ondanks dat die ploeg duidelijk lager op de ranglijst staat dan de Alkmaarders, verwacht de Hagenaar een lastig duel.

"Een moeilijke wedstrijd", zegt Advocaat op de clubsite. "Go Ahead gaat uit van eigen kracht. Het is een leuke club met een geweldig sfeervol stadion. Het doet me denken aan van die oude Engelse stadions. Of het luidruchtiger wordt dan in het Geldredome? Nou dat vind ik ook een leuk stadion, hoor. Dat het dinsdag even wat stiller was, kwam misschien ook wel door ons", knipoogde de oefenmeester.

Topscorer Aron Jóhannsson had met een treffer een belangrijk aandeel in de knappe uitzege van AZ. De aanvaller viel in die wedstrijd in de rust uit en moet ook de wedstrijd in Deventer laten schieten. "Als we hem laten spelen, zijn we bang iets te forceren. Dan zou hij langer uit de roulatie zijn. Het vermoeden is dat het niet lang gaat duren", aldus Advocaat, die door de afwezigheid van de Amerikaan kiest voor Denni Avdic in de punt van de aanval. "Denni is een ander type spits dan Aron. Het is een diepe spits, terwijl Jóhannsson meer een loper is. Ik ben nieuwsgierig hoe hij het gaat doen. Laat het maar zien. Hoe ik hem de tweede helft tegen Vitesse vond spelen? Na afloop zat hij helemaal kapot. Als je hard werkt, kun je nooit slecht spelen."

In de wedstrijdselectie van AZ is er ook plaats voor verdediger Simon Poulsen. "Hij is zo ontzettend gretig, die Poulsen", lachte Advocaat. "Geweldig om te zien. We moeten hem op trainingen afremmen, want hij rent zo door iemand heen. Zijn probleem is dat Nick Viergever het goed doet op zijn positie. Ik ga niet zomaar wisselen", aldus de oud-bondscoach, die ook nog complimenteus was over middenvelder Viktor Elm. "Die speelt echt goed. Als je ziet wat hij weghaalt en hoeveel duels hij wint, dat is van grote waarde. Elm ziet het spelletje. Hij is een onderschatte speler, dat heeft misschien met zijn motoriek te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen