Liverpool geeft koploper Arsenal pak rammel

Ger
8 februari 2014, 16:04

Arsenal heeft een dramatische middag op Anfield Road achter de rug. De Londenaren gingen bij Liverpool met liefst 5-1 onderuit. Na twintig minuten keek Arsenal al tegen een 4-0 achterstand aan. Door de verrassende uitslag kunnen Manchester City en Chelsea de koploper later op de dag op de ranglijst passeren.

Liverpool beleefde voor eigen publiek een droomstart. Al binnen de eerste minuut werkte Martin Skrtel de bal uit een vrije trap van Steven Gerrard langs doelman Wojciech Szczesny. De verdediger, die allerminst te boek staat als een goaltjesdief, tekende ook voor de 2-0. Uit een hoekschop trof hij doel met een kopbal. Opnieuw was aanvoerder Gerrard de aangever. Nadat Luis Suarez met een volley de paal had geraakt, viel de derde treffer in de zestiende minuut alsnog. Op aangeven van de Uruguayaanse oud-Ajacied scoorde Raheem Sterling. Het feestje van de thuisclub was daarmee nog niet voorbij. Daniel Sturridge zorgde in de twintigste minuut voor de 4-0.

Het aangeslagen Arsenal kreeg vlak na de hervatting zelfs een vijfde doelpunt om de oren. Opnieuw haalde Sterling de trekker over. Pas halverwege de tweede helft vond ook Arsenal het net. Daarbij werd de equipe van manager Arsene Wenger wel geholpen door Gerrard, die in het strafschopgebied een overtreding beging op Alex Oxlade-Chamberlain. De toegekende penalty werd benut door Mikel Arteta. Het bleek echter slechts een doelpunt voor de statistieken.