Winnend Real medekoploper na nederlaag Atletico

8 februari 2014, 22:12   Bijgewerkt: 9 februari 2014, 00:02

In La Liga is Real Madrid op gelijke hoogte gekomen met koploper Atletico Madrid. De equipe van trainer Carlo Ancelotti zegevierde zaterdag op eigen veld met 4-2 over subtopper Villarreal en zag de stadsrivaal later op de avond verrassend onderuit gaan bij laagvlieger UD Almeria (2-0). Beide teams hebben 57 punten, drie meer dan FC Barcelona. De Catalanen komen zondag echter nog in actie, uit tegen Sevilla FC.

Bij afwezigheid van Cristiano Ronaldo - voor drie duels geschorst omdat hij vorige week een tikje uitdeelde aan een tegenstander in de wedstrijd tegen Athletic de Bilbao - nam Real Madrid aan de hand van Gareth Bale al binnen 25 minuten een 2-0 voorsprong. De Welshman van honderd miljoen euro opende in de zevende minuut de score, door geklungel van Dorado af te straffen. Ruim een kwartier later was hij de aangever bij de 2-0 van Karim Benzema.

Op slag van rust kwam Villarreal terug in de wedstrijd, na een heerlijke uithaal van Mario. Ook de 3-1 van Jesé Rodríguez, in de 64ste minuut, mocht er wezen. De Spanjaard tikte met rechts fraai binnen in de verre hoek. Daarmee was de marge opnieuw twee doelpunten, maar Villarreal bleef desondanks geloven in een stunt. Giovani dos Santos krulde in de 69ste minuut uit een vrije trap een nieuwe aansluitingstreffer op het scorebord (3-2).

Benzema maakte een kwartier voor tijd aan alle onzekerheid een einde. De Fransman legde met een schuiver van buiten het strafschopgebied de eindscore vast op 4-2, waarmee de druk op Atletico Madrid werd opgevoerd. De klassementsleider bleek daar niet tegen bestand. Weliswaar had Atletico op visite bij UD Almeria het iets betere van het spel; het wist dat niet in de score uit te drukken.

De thuisclub toonde zich wel trefzeker. In de tachtigste minuut, kort nadat een schot van Aleix Vidal via beide palen uit het doel was gecaramboleerd, bracht Jose Antonio Verza Almeria alsnog aan de leiding. Zijn voorzet, na een korte corner, vloog door de wind in één keer in het doel van Atletico-keeper Aranzubia. De sluitpost, de vervanger van de afwezige Belg Thibaut Courtois, werd vier minuten later van het veld gestuurd.

Aranzubia zou een overtreding hebben gemaakt op Jonathan Zongo en kon daarom gaan douchen. Omdat Atletico-coach Diego Simeone al drie keer had gewisseld moest veldspeler Gabi onder de lat plaatsnemen. De middenvelder kon meteen aan de bak, aangezien Almeria nog een strafschop mocht nemen. Die werd binnengeschoten door Verza en daarmee was het lot van de Madrilenen bezegeld (2-0).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen