Ebecilio: "Niet afgehaakt na één nederlaag"

9 februari 2014, 07:00   Bijgewerkt: 8 februari 2014, 22:21

Voor het eerst sinds eind oktober liep FC Twente zaterdag weer eens tegen een nederlaag aan. Op bezoek bij PSV hadden de Tukkers lang het betere van het spel, maar verkeek het zich op de efficiëntie van de thuisploeg. Door de nederlaag kan de achterstand op koploper Ajax later dit weekend oplopen tot zeven punten, maar tot enige vorm van paniek leidt dat niet. "Mooi dat mensen nu denken dat we afgehaakt zijn."

Kyle Ebecilio, de maker van het tweede Enschedese doelpunt, noemt de nederlaag van zijn ploeg in Eindhoven 'zuur'. "Voor rust speelden we prima, maar in sommige situaties gingen we met te veel spelers naar voren. Daar kon PSV van profiteren." De thuisploeg stond al na 23 minuten op 2-0, door een treffer van Quincy Promes kwam Twente vlak voor de pauze terug tot 2-1. "In de rust zeiden we tegen elkaar dat we zo door moeten gaan en moesten jagen op de 2-2. Maar toen vlak na de pauze de 3-1 viel, zakte het geloof in een goede afloop weg."

En dus verloor FC Twente, voor het eerst sinds het op 26 oktober met 3-2 onderuit ging bij ADO Den Haag. Kan een keer gebeuren, vindt Ebecilio. "Verliezen hoort bij voetbal. We wisten dat PSV een goed elftal heeft, met goede spelers. Het is nu zaak dat we ons snel herpakken en woensdag, in de inhaalwedstrijd tegen FC Groningen, weer drie punten pakken. We hebben een sterke reeks achter de rug, het is natuurlijk niet zo dat we door één nederlaag ineens afgehaakt zijn. De komende weken zullen vooral heel belangrijk worden."

Doelman Nick Marsman sluit zich daarbij aan. "Denken mensen dat we nu afgehaakt zijn in de strijd om de landstitel? Dat is mooi", lacht hij. Hij volgt alle berichten in de media over de titelkansen van zijn club met een glimlach. "Vorige week riep iedereen dat we er ineens tussen stonden, terwijl niemand daarvoor op ons lette."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen