FC Utrecht hard onderuit na knotsgekke slotfase

9 februari 2014, 16:21

RKC Waalwijk heeft na een spannende slotfase drie punten overgehouden aan de ontmoeting met FC Utrecht. De gasten waren lange tijd de bovenliggende partij, maar moesten uiteindelijk een 5-2 nederlaag slikken. Maar liefst drie doelpunten vielen in het laatste kwartier te noteren. RKC passeert door de zege FC Utrecht op de ranglijst.

Romeo Castelen begon de wedstrijd met waar hij afgelopen woensdag tegen Go Ahead Eagles was gebleven: scoren met een afstandsschot. De vleugelaanvaller van RKC Waalwijk schoot met een fraaie curve de bal vanaf twintig minuten over doelman Robbin Ruiter in het doel. De supporters waren nog niet klaar juichen of de gelijkmaker lag al in het doel. Na een handsbal van Prince benutte Jens Toornstra de toegekende strafschop. De openingsfase was weliswaar veel belovend, maar het spelniveau ging na de gelijkmaker omlaag.

De kansen die vervolgens ontstonden, kwamen tot stand uit individuele acties. Zo ging Yassin Ayoub op avontuur in het strafschopgebied van RKC. Oog-in-oog met goalie Jan Seda mikte de middenvelder het leder op de buitenkant van de paal. Aan de andere kant tikte Ruiter een bal van Damiano Schet ternauwernood uit het doel. Vlak voor de theepauze kreeg huurling Juan Agudelo een goede kans, maar ook hij wist niet te voorkomen dat beide ploegen met een gelijkspel de kleedkamers opzochten.

FC Utrecht begon scherp aan de tweede helft. Het trok de controle naar zich toe en kreeg via Steve de Ridder een goede kans om tot scoren te komen. De Belg ging alleen op het RKC-doel af, maar gaf de verdedigers van RKC de tijd om in te grijpen. Daarna had Agudelo de 1-2 op zijn hoofd liggen. Van dichtbij kopte de Amerikaan goed naar beneden, maar hij zag op het laatste moment Seda ingrijpen. Niet veel later ontsnapte RKC wederom aan een achterstand nadat Kenny van Hoevelen en schot van de doellijn haalde.

Uiteindelijk kreeg FC Utrecht de deksel op de neus. Invaller Daniel de Ridder bracht met een afstandsschot in de linkerbovenhoek de stand op 2-1, waarna vlak daarna Kenny Anderson voor de 3-1 tekende. Het was het begin van een knotsgekke slotfase. Al vrij snel tikte Steve de Ridder aan de andere kant de 3-2 binnen, waarna Toornstra voor de tweede keer mocht aanleggen voor een strafschop. De middenvelder mikte vanaf elf meter echter op de paal. Jean-David Beauguel en Joachim maakten de klap voor FC Utrecht compleet door in de laatste minuten de 4-2 en 5-2 te maken.