De Boer mist vorm bij De Jong: "Gaat om details"

10 februari 2014, 09:04

De spitspositie blijkt dit seizoen lastig in te vullen voor Ajax. Omdat onder meer Danny Hoesen, Kolbeinn Sigthórsson en Bojan Krkic op die positie niet helemaal aan de verwachtingen van coach Frank de Boer voldeden, is Siem de Jong nu de eerste spits. Maar zowel tegen FC Groningen (2-1) als PEC Zwolle (1-1) kwam de aanvoerder ongelukkig voor de dag. Met name tegen Zwolle miste hij een aantal grote kansen.

Op de website van Ajax geeft De Boer toe dat De Jong, die dit jaar kort uit de roulatie was met een blessure, nog niet scherp is. "Siem heeft duidelijk nog niet de vorm die hij voor zijn blessure had. Die komt alleen terug door veel te spelen. Het gaat om de laatste details. Wat dat betreft ben ik blij dat hij vandaag negentig minuten heeft gespeeld. Siem blijft ontzettend belangrijk voor ons. Je kunt hem nooit verwijten dat hij niet hard werkt."

De Jong zelf toonde zich na afloop van het duel in Zwolle zelfkritisch. "Ik ben hartstikke boos dat ik er niet één inschiet. Dat neem ik mezelf kwalijk. Dat kan ik de volgende keer alleen maar beter doen", zei hij bij de NOS.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen