'Voorbeeldige prof' Luciano per direct weg bij Groningen

14 februari 2014, 10:40

Doelman Luciano da Silva en FC Groningen gaan per direct uit elkaar, zo meldt de club via de officiële kanalen. De Braziliaanse keeper had nog een contract tot het einde van dit seizoen, maar keert terug naar zijn thuisland. Bij Groningen was hij zijn basisplaats verloren aan Marco Bizot en sukkelde hij met blessures. 

In zijn geboorteland zal de keeper eerst een knieoperatie ondergaan. De blessure aan het gewricht hield hem dit seizoen regelmatig aan de kant. Groningen verwachtte niet dat de sluitpost dit seizoen nog in actie kon komen en zocht een oplossing. Dat werd dus ontbinding van het contract.

De Braziliaan stond sinds 2007 op de loonlijst bij de Groningers. "Luci is bijna zeven jaar aan FC Groningen verbonden geweest", zegt manager technische zaken Henk Veldmate op de clubsite. "Naast een voorbeeldig prof en zijn verdienste voor de club op het veld, is hij ook een bijzonder prettig mens. Hij is een zeer sociale persoonlijkheid en binnen de spelersgroep was hij een gerespecteerde en geliefde collega."

Veldmate heeft respect voor de manier waarop Luciano met zijn rol op het tweede plan omging. "Nadat hij zijn plaats onder de lat verloor aan Marco Bizot heeft Luciano zich heel professioneel en collegiaal opgesteld. Zijn rol binnen de spelersgroep was tot op de dag van vandaag zeer positief. Een goede keeper, een publiekslieveling en een fijn mens verlaat na bijna zeven jaar FC Groningen en dat is best even slikken."

De keeper stond op 17 maart 2013 in de thuiswedstrijd tegen FC Twente voor het laatst onder de lat. Zondag krijgt hij voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles een afscheid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen