Wouters hoopt: "Valt een keer goede kant op"

14 februari 2014, 13:50

Voor FC Utrecht is een overwinning broodnodig. De ploeg van Jan Wouters staat veertiende en presteerde van alle eredivisieploegen het slechts na de winterstop. De Domstedelingen gaan zaterdag op bezoek bij AZ, de nummer zeven van de ranglijst en dat is een pittig duel, weet ook Wouters.

Vorig seizoen verloor Utrecht nog kansloos met 6-0 in Alkmaar. "Er zit altijd een behoorlijk verschil tussen de thuis- en uitwedstrijd tegen AZ", zegt Wouters op de clubsite. "Trainer Dick Advocaat heeft een aantal wisselingen doorgevoerd dat goed heeft uitgepakt voor AZ. Vorige week verloren zij echter met 2-1 bij Go Ahead Eagles. Dat geeft maar weer aan dat het in deze competitie alle kanten op kan."

Utrecht ging vorig weekend hard onderuit in Waalwijk, het werd 5-2 voor RKC. Toch heeft de oefenmeester goede dingen gezien bij zijn ploeg. "Daar was in ons spel duidelijk te zien dat we voetballend progressie hebben geboekt. Dat is dan ook onze houvast. Als je dat spel blijft doorzetten, valt het een keer de goede kant op. In de winterstop hebben we ons op diverse plaatsen versterkt. In de wedstrijd tegen Ajax werden deze spelers direct voor de leeuwen geworpen met een prima resultaat tot gevolg. Desondanks hebben deze spelers even de tijd nodig om te wennen aan hun nieuwe medespelers en omgeving."

Voor Wouters wordt het een ontmoeting met AZ-trainer Dick Advocaat, waarmee hij een goede band heeft. "Dick loopt als een rode draad door mijn carrière in de voetballerij. Eerst was hij mijn teamgenoot bij FC Utrecht in het seizoen 1983/1984. Na mijn voetbalcarrière heb ik hem als trainer geassisteerd bij Glasgow Rangers. We zijn elkaar dus vaak tegengekomen en dat gebeurt dus nog steeds. Dick is niet alleen een geweldige trainer, maar ook een fantastisch mens."

Utrecht kan zaterdagavond niet beschikken over Dave Bulthuis, Edouard Duplan, Cedric van der Gun, Kai Heerings, Johan Mårtensson en Jacob Mulenga. Middenvelder Adam Sarota keert terug in de wedstrijdselectie, hij was geschorst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen