VVV wint periode, Dordrecht en Willem II morsen

14 februari 2014 – VVV Venlo heeft vrijdagavond de derde periode op haar naam geschreven, door met 3-0 te winnen van Jong FC Twente. Willem II, dat ook een gegadigde was voor de periodewinst, liep averij op bij MVV Maastricht (2-2). Dit lot was ook toebedeeld aan koploper FC Dordrecht, dat tegen Jong Ajax bleef steken op een 1-1 gelijkspel.

Voorafgaand aan de 27ste speelronde maakten Willem II, VVV Venlo, FC Den Bosch en Excelsior theoretisch nog kans om de derde periode te pakken. Het werd vrij snel duidelijk dat het zou gaan tussen VVV en Willem II, die op voorhand gedeeld aan de leiding gingen. De Tilburgers hadden een iets beter doelsaldo en leken zeer goede zaken te doen, toen Jonas Heymans een 0-1 voorsprong tegen MVV op het scorebord bracht. Bryan Smeets en een eigen doelpunt van Tim Cornelisse zorgden echter voor een achterstand bij rust: 2-1.

In tegenstelling tot de ploeg uit Tilburg, waar Denny Landzaat in de basis begon, wist VVV wel te excelleren. In de Koel liep de ploeg van coach René Trost binnen een half uur uit naar een 3-0 voorsprong, door doelpunten van Randy Wolters (prachtige actie en afronding), Oguzhan Türk (assist Wolters) en Selman Sevinç, die sinds deze week onder contract staat bij VVV. Willem II wist door Terell Ondaan nog op 2-2 te komen bij MVV, maar VVV ging overtuigend met de periodetitel aan de haal. Het vond de 3-0 voorsprong prima en kwam niet meer in de problemen.

VVV verzekerde zich niet alleen van de derde periode, maar deed ook uitstekende zaken in de titelstrijd. Lijstaanvoerder Dordrecht verspeelde punten, net als nummer twee Willem II. Op de eigen Krommedijk kwamen De Schapenkoppen tegen Jong Ajax niet verder dan een remise. Een eigen doelpunt van Ajacied Stefano Denswil werd op prachtige wijze ongedaan gemaakt door Ricardo Kishna: 1-1.

Nummer vier FC Eindhoven ging keihard onderuit op Woudestein, waar Excelsior met 5-2 te sterk was. Lars Veldwijk maakte wederom indruk, met drie doelpunten. Tenslotte won FC Den Bosch met 2-1 van Sparta Rotterdam, kwam het geplaagde De Graafschap, zonder de opgestapte coach Jimmy Calderwood, niet verder dan 2-2 tegen FC Volendam en speelde Jong PSV met 2-2 gelijk bij Telstar.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd