Red Bull Salzburg met vertrouwen naar Ajax

15 februari 2014 – Red Bull Salzburg kan met vertrouwen in het vliegtuig stappen voor de eerste ontmoeting met Ajax, komende donderdag in Amsterdam in de tweede ronde van de Europa League. De Oostenrijkse topclub boekte zaterdag in de nationale competitie een probleemloze overwinning. Op bezoek bij Sturm Graz werd met 1-4 gewonnen.

Al binnen 32 minuten was Red Bull Salzburg zeker van de drie punten in Graz. Door goals van Andre Ramalho Silva, Sadio Mané en Kevin Kampl stond het toen al 0-3. Na een klein uur spelen werd het door een eigen doelpunt van Philipp Hütter zelfs 0-4. Florian Kainz redde met een treffer vlak voor tijd de eer voor Sturm Graz (1-4). Daniel Beichler had de score even later nog iets draaglijker kunnen maken voor de thuisclub, maar dan had hij wel zijn strafschop moeten benutten.

Red Bull Salzburg gaat soeverein aan kop in de Oostenrijkse liga. De voorsprong op nummer twee SV Grödig, dat wel een wedstrijd minder speelde, bedraagt maar liefst twintig punten.

Slovan Liberec, de tegenstander van AZ bij de laatste 32 van de Europa League, zit nog in de winterstop. De Tsjechische competitie wordt pas volgende week hervat. Liberec is donderdag gastheer voor AZ, de return is een week later in Alkmaar. Ajax treft Red Bull Salzburg eerst in Amsterdam en reist zeven dagen later naar Oostenrijk voor de beslissende tweede wedstrijd.

Bundesliga

gerelateerd