Lyon spoelt bekerkater weg tegen Ajaccio

16 februari 2014, 15:56

Olympique Lyon heeft de teleurstellende uitschakeling door tweedeklasser RC Lens in de achtste finales van de Coupe de France, eerder deze week, weggespoeld met een overwinning op AC Ajaccio. Lyon won in het eigen Stade de Gerland  met 3-1 van de eilandbewoners.

Gueida Fofana zette Lyon op slag van rust op het juiste spoor, na voorbereidend werk van Alexandre Lacazette. Na driekwart wedstrijd verdubbelde Jimmy Briand de marge, maar Dennis Oliech bracht tien minuten voor tijd de spanning terug. Ajaccio slaagde er echter niet in de comeback te voltooien. Bafétimbi Gomis legde in blessuretijd de eindstand zelfs nog vast op 3-1 voor Lyon.

Lyon neemt door de zege de vijfde plaats in de Ligue 1 over van Marseille, dat later op de avond nog wel op visite gaat bij nummer vier Saint-Etienne. Ajaccio blijft hekkensluiter in Frankrijk.