Feyenoord verspeelt dure punten in Breda

16 februari 2014, 16:27   Bijgewerkt: 16 februari 2014, 16:58

Het is Feyenoord niet gelukt om optimaal te profiteren van het puntenverlies van Vitesse. De Rotterdammers kwamen tegen NAC Breda niet verder dan 1-1. Tot aan de gelijkmaker leek er niets aan de hand voor de bezoekers. Ook daarna had Feyenoord de controle, maar verzuimden onder andere Lex Immers en Graziano Pelle te scoren.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd en had vrijwel meteen de controle over het duel. De Rotterdammers hadden veelvuldig het balbezit. Dat leverde al snel een grote kans op voor Graziano Pelle. De Italiaan werd perfect bediend door Miquel Nelom, maar in vrije positie lukte het Pelle niet om met een kopbal Jelle ten Rouwelaar te verslaan. De doelman van NAC Breda wist vervolgens niet te voorkomen dat de bezoekers alsnog op voorsprong kwamen. Na een mooie combinatie tussen Janmaat en Pelle ontving de opkomende rechtsback de bal terug. De mandekker liet Ten Rouwelaar in de verre hoek kansloos.

Net zoals in de eerste helft kreeg Pelle ook in het tweede bedrijf een enorme kans om belangrijk te zijn voor zijn werkgever. Een afgemeten voorzet van Janmaat belandde perfect op het hoofd van de aanvaller. Vanaf drie meter kopte Pelle recht op de vuisten van Ten Rouwelaar. Tegen het einde van de wedstrijd begon de energie bij de gasten weg te vloeien en beperkte NAC zich vooral tot tegenhouden. NAC eindigde de wedstrijd met tien man. Stipe Perica stond twee minuten binnen de lijnen toen hij te hard door gleed op de enkel van Janmaat. Het leverde een hectische slotfase op, maar na negentig minuten stond uiteindelijk dezelfde stand op het scorebord als in de rust het geval was.