FC Groningen met grote moeite langs Eagles

Jw
16 februari 2014, 17:04   Bijgewerkt: 16 februari 2014, 17:09

FC Groningen heeft zondag een moeizame zege geboekt op Go Ahead Eagles. Tjaronn Chery was het goudhaantje van de noorderlingen met een vroeg en fraai doelpunt. Go Ahead Eagles was in de slotfase een paar keer dicht bij een punt, maar beloonde zichzelf niet. FC Groningen komt door de winst qua punten op gelijke hoogte met de nummer acht van de ranglijst, PEC Zwolle.

Na het knappe midweekse gelijkspel tegen FC Twente (1-1) was het voor FC Groningen zaak om ook tegen het op papier mindere Go Ahead Eagles scherp te beginnen. Dat lukte de thuisploeg uitstekend. Tjaronn Chery dribbelde in de derde minuut het middenveld over en kwam tot de ontdekking dat iedereen van Go Ahead Eagles achteruit liep. De linkspoot kreeg daardoor tijd om aan te leggen voor een schot, dat hij magistraal uitvoerde. De bal vloog met een stuiter via de binnenkant van de paal hard achter doelman Andersen.

Euroborg knollenveld

Euroborg knollenveld

Door slordigheden in het spel van FC Groningen kreeg Go Ahead Eagles na een kwartier echter weer hoop op een goed resultaat. Erik Falkenburg was dicht bij de gelijkmaker toen hij een voorzet van Xander Houtkoop ineens volleerde. De Eagles waren in het verloop van de eerste helft gelijkwaardig aan FC Groningen, maar kregen op slag van rust wel bijna de 2-0 om de oren. De ontembare Chery stuurde met een fraaie schijnbeweging zijn tegenstander het bos in, maar schoot voorlangs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen