Doelman Luciano neemt afscheid: "Kippenvelmoment"

16 februari 2014, 22:31

Eerder deze week werd bekend dat doelman Luciano da Silva en FC Groningen per direct uit elkaar zouden gaan. Derhalve komt er na zeven jaar een einde aan de periode van de Braziliaanse doelman in Groningen. Zondag werd er voorafgaand aan de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-0 winst) afscheid genomen van Luciano.

"Ik heb er eigenlijk geen woorden voor, het was een kippenvelmoment", sprak de Braziliaanse goalie na zijn afscheid. "Ik heb hier heel mooie jaren gehad en als je dan zoveel respect krijgt van spelers en supporters, is dat geweldig. Afscheid nemen is nooit leuk, maar dit is toch wel een mooie manier. Mijn vrouw en dochter waren er ook", aldus Luciano, die in Groningen zijn basisplaats kwijtraakte aan Marco Bizot en daarnaast, in de laatste jaren, te maken kreeg met diverse blessures.

De 33-jarige doelman heeft vrede met zijn vertrek uit Groningen. Luciano keert terug naar zijn thuisland, waar hij eerst operatief geholpen zal worden aan zijn knie. "Het is goed zo, ik ben de laatste drie maanden geblesseerd geweest en ben tevreden over mijn carrière in Europa. Ik heb eerst in België en later in Groningen een heel mooie tijd gehad. Ik kom uit een heel klein dorp in Brazilië en had dit als kleine jongen nooit durven dromen. Ik wil de mensen in Groningen hartelijk danken voor het vertrouwen wat ze in mij hebben gehad en dat ze me deze kans hebben gegund."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen