WK-winnaar Lippi stopt na seizoen als clubtrainer

17 februari 2014, 17:13

Marcello Lippi heeft ervoor gekozen om na het huidige seizoen niet meer actief te zijn als clubtrainer. De 65-jarige oefenmeester, die als bondscoach van Italië in 2006 het WK won, staat nu nog aan het roer bij Guangzhou Evergrande, maar zal na zijn dienstverband in China niet meer werkzaam zijn als clubcoach. Lippi kondigt nog niet zijn pensioen aan, aangezien hij een bondscoachschap nog wel ziet zitten.

"Aan het einde van het seizoen zal ik niet meer voor de selectie van een club staan", stelde Lippi tegen het Spaanse Marca. "Ik zie het nog wel zitten om met een nationale selectie aan de slag te gaan, maar ik heb niet meer de energie om elke dag voor een groep te staan", aldus Lippi, die aangeeft dat hij misschien wel in China wil blijven.

De Italiaanse tacticus kan terugkijken op een zeer geslaagde trainerscarrière. De 65-jarige coach werd bijvoorbeeld vijf keer landskampioen met Juventus, waarmee hij ook de Champions League wist te winnen in 1996. Naast een aantal individuele onderscheidingen, is de WK-titel van 2006 het hoogtepunt uit de loopbaan van Lippi.

Overigens beweert Lippi ooit de interesse te hebben gewekt van Real Madrid: "Real wou me graag hebben, maar ik was trainer van Juventus en moest er niet aan denken om naar een andere club te verkassen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen